Social Media

niedziela, 31 marca 2019

Śniadaniowa inspiracja - jajko zapiekane w bułce

Weekend to czas, gdy mamy więcej wolnego. To właśnie wtedy mamy okazję wszyscy razem zjeść śniadanie, porozmawiać o tym, co wydarzyło się w ciągu tygodnia. Jednak ile można w kółko jeść naleśniki i jajecznicę? Koniecznie wypróbujcie tych pysznych jajek zapiekanych w bułce!

 

Składniki:

 

4 kajzerki

4 jajka

boczek wędzony w plastrach lub szynka szwardzwaldzka

odrobina masła

ser mozarella

szczypiorek

sól, pieprz


1. Odetnij wierzch bułek, wyjmij z nich środek. Dno bułki delikatnie posmaruj masłem.

2. Wyłóż dno plastrami szynki lub boczku.

3. Na szynkę nałóż plaster mozarelli.

4. Wybij jajko. Posyp solą i pieprzem.

5. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (termoobieg) około 15 minut

6. Jajka posyp szczypiorkiem!

Smacznego

 

1 komentarz:

Babsztyl pisze...

O matko! Znam to, lubię! Jak dawno nie jadłam! Az sobie upierdzielę :)

Obsługiwane przez usługę Blogger.